GUIDO PAUMEN TUINARCHITECTUUR
06-51852937
guido@guidopaumen.com

Een tuinplan valt zoals eerder gezegd niet uit de lucht. Het proces start met een intakegesprek, een situatieopname en een schetsstudie. Een schetsstudie bestaat niet uit vage krabbels maar uit een setje concrete tekeningen. Door een aantal zinvolle alternatieve inrichtingen in beeld te brengen haal ik de hamvragen boven water. Hierdoor kunt U als opdrachtgever bewustere keuzes voor de opzet, indeling en vormgeving van de tuin maken.  

Uitwerking

Een ervaren doehetzelfver kan na de schetsstudie meestal al aan de slag. Als de plannen door een bedrijf worden uitgevoerd dan is het zinvol om de schetsstudie te laten concretiseren. Per geval is een plantraject uit te stippelen, is te bekijken welke plannen worden benodigd om het plan goed in beeld te krijgen en de uitvoering optimaal aan te kunnen sturen. Het kan gaan om een ontwerp, een bestratingsplan, een beplantingsplan en plantlijst, een verlichtingsplan, detailplannen of een combinatie van deze plannen etc. 

Sketchup 3d

De schetsstudie breng ik in sommige gevallen liever nog met traditionele tekenmethodes in beeld. Gaandeweg maak ik in toenemende mate gebruik van de PC en teken ik schetsen, ontwerpen of aanleggerichte tekeningen uit met programma's als Sketchup. 

Voorbeelden

Klik op 1 van de onderstaande foto's voor impressies van een kort, een middellang en een langer plantraject. De eerste tuin werd in eigen regie en met eigen inzet gerealiseerd. De tuin in het midden en de tuin rechts werden uitgevoerd door bedrijven.   

 

   

   

SCHETSSTUDIE 

 

SCHETSSTUDIE  

 + UITWERKINGEN

 

SCHETSSTUDIE  

+ UITWERKINGEN 

+ DETAILPLANNEN &  3D

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


 


 

 

 

 

^